Pouilly-Fumé ligger ved Loire-flodens østlige bred og viser typisk Sauvignon Blanc-druen fra sin mere feminine side, sammenholdt med Sancerre. Pouilly-Fumé er kendt for sine krudtrøgs aromaer – især de vine der kommer fra vinstokke dyrket i kalkstensholdige jorde. Druerne til Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin kommer fra skråningerne ved Saint-Andelain, hvor vindyrkning kan spores helt tilbage til Romerrigets storhedstid. Jordbunden består af hårde, stribede kalkstensstykker – deraf navnet Travertin, der er en medvirkende årsag til vinens mineralitet, finesse og friskhed. Efter presningen hviler juicen 24 timer inden gæringen igangsættes ved 15-18 grader, og vinen lagrer efterfølgende fire måneder på sit bundfald inden aftapning. Vinen er relativt koncentreret for en Pouilly-Fumé, med citrusfrugter og hvide blomster, men ikke uden både elegance, finesse og en stram mineralitet. Skaldyrsretter og hvid fisk er oplagte ledsagere, ikke at forglemme den lokale gedeost; Crottin de Chavignol.