Den lille, firkantede flaske som rummer Nikkas Whisky From the Barrel, er fast inventar i et utal af barer verden om – det er sandsynligvis en af de mest populære japanske whiskies på markedet. Den blev lanceret af Takeshi Taketsuru i 1985, og pointen var at give forbrugeren den samme oplevelse som master blenderen har, når han smager whiskyen direkte fra fadet. Selvom den ikke helt er fadstyrke (51,4%), var så høj en procent fuldstændig uhørt på det tidspunkt i Japan! I dag er det ikke usædvanligt med høje procenter i japansk whisky, men foregangswhiskyen From the Barrel er blevet en klassiker, som stadig ligger i toppen kvalitetsmæssigt.
Farve: Dyb rav.
Duft: Fantastisk flot duft af brioche, mint, orangeskal, valnød og flødekaramel.
Smagsnoter: I munden er From the Barrel fed og olieret, med noter af karamel, smør, kanelsukker og stenfrugt.
Serveringsforslag: Åbner sig flot op med en dråbe vand. Prøv den også i cocktails.